Loading

Wat is recruitment video?

Onder recruitment video verstaan wij het produceren van video’s om het werkgeversimago, het zogenaamde employer brand, van bedrijven te versterken.

Met deze video(‘s) wil je laten zien wat de unique sellings points (USP’s) van een bedrijf, afdeling of vacature zijn. Je brengt de employer value propostion (EVP) duidelijk naar voren. Waarom zou iemand voor jouw bedrijf moeten komen werken? Waarom zou iemand zijn baan moeten opzeggen en deze stap maken? What’s in it for them?

EN / NL

Waarom recruitment video?

Door de steeds krapper wordende arbeidsmarkt wordt de druk om goed personeel te vinden steeds hoger. De schaarse doelgroep krijgt zeer frequent het aanbod om van baan te wisselen. Om hen te ‘overtuigen’ zal je hun aandacht moeten trekken, je zult op moeten vallen. Deze mensen komen niet op een vacaturesite, lezen geen vacatureteksten en geven je Linkedin bericht amper aandacht. Maar zijn wel veelvuldig actief op social media. En daar kan jouw video hun aandacht trekken door middel van een zogenaamde ‘target’ campagne.

Daarnaast is er de nieuwe generatie werknemers. Deze nieuwe generatie heeft andere verwachtingen van een werkgever en willen daardoor ook andere aspecten terugzien in een bedrijf en werkgever. Een video geeft inzicht, kijkt snel en gemakkelijk en brengt ‘gevoel’ over.

 

Welk soort recruitment video’s zijn er?

Hieronder een overzicht met voorbeelden wat voor type video’s er mogelijk zijn binnen het recruitment proces. Afhankelijk van het (recruitment) behoefte kunnen er op maat gemaakte creatieve concepten geschreven worden.

 • Awareness Video
 • Testimonial Video
 • Branded Content video
 • Vacature video
 • Sourcing Video
 • Social Media content
 • Pre-selectie video’s
 • Onboarding Video
 • Event Video
 • Interne communicatie video

Techniek achter een recruitment video

Elke video heeft een eigen verhaal en daardoor ook een andere technische behoefte.

Wij werken met verschillende soorten camera’s, apparatuur en crew, afhankelijk van ieders budget, van iphone tot 4k camera’s met bioscoopkwaliteit beelden. Slow motion, timelaps, hyperlapse, licht effecten, green screen, acteurs, drone, alles is mogelijk en bespreekbaar.

Is dat niet ontzettend duur, een recruitment video?

Wat is duur? Duur is het om een vacature lang open te hebben staan. Niet de juiste kwaliteit mensen binnen te krijge. Of mensen aannemen die niet passen binnen de cultuur en snel weer weggaan. Dus denk na over wat je wilt dat een video oplevert en bepaal op die manier het budget wat je aan een video wilt uitgeven.

De vraag aan ons stellen wat kost een video is daarom moeilijk te beantwoorden. Dit is helemaal afhankelijk van je wensen, type video en wat je ermee wilt bereiken. Wij gaan hier graag over in gesprek.

Van kennismaking tot definitieve video

Wij komen graag langs om jouw bedrijf, recruitment proces en doelstelling van de video te bespreken. In een kennismakingsgesprek zullen wij het o.a. hebben over: Doel, doelgroep, visuele stijl, sfeer, boodschap, wie en wat breng je in beeld, lengte, locatie, budget en verspreidingskanalen.

Concept

Als bovenstaande zaken afgestemd zijn dan schrijven wij een voorstel voor een video format of bedenken wij een nieuw creatief concept. Tevens zal een financieel overzicht worden toegevoegd met de benodigde investering.

Daarna volgt:

 1. Pre-productie: voorbereiding, planning en afstemming
 2. Productie: draaidag(en)
 3. Post-productie: edit en after effects
 4. Feedback ronde(s)
 5. Definitieve oplevering

Portfolio

 

 

 

Contact

Remco Hergaarden

Video Producer

         

David van Woerden

Director, Cameraman, Edit

Rick Hortensius

Cameraman, Edit

BROUWERSGRACHT 155A
1015GG AMSTERDAM

info@100ms.nl
+31620988941
Call or WhatsApp